Pytt i panna vegetarisk
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Potatisprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 15,1 | % |
| Protein | 10,8 | % |
| Kolhydrater | 74,1 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 70 | kcal |
| Energi kJ | 293 | kJ |
| Fett | 2,1 | g |
| Kolhydrat | 10,3 | g |
| Protein | 1,5 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,2 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,7 | g |
| Mättade fettsyror | 0,2 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,3 | g |
| Fibrer | 2 | g |
| Monosackarider | 2,6 | g |
| Sackaros | 1,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 53 | mg |
| Jod | 6 | µg |
| Järn | 0,52 | mg |
| Kalcium | 24 | mg |
| Kalium | 348 | mg |
| Magnesium | 17 | mg |
| Natrium | 61 | mg |
| Selen | 0,7 | µg |
| Zink | 0,37 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,7 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 8 | mg |
| Folat (Folsyra) | 26 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1439 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,5 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,8 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 138 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg |
| Vitamin E | 0,7 | mg |
Övrigt | Aska | 1 | g |
| Avfall | 12 | % |
| Vatten | 83,2 | g |
Källa, referenser och övriga länkar