Pytt i panna hemlagad i gjutjärnsstekpanna
Tillverkare: | Hemlagat |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Potatisprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 23,5 | % |
| Protein | 23,9 | % |
| Kolhydrater | 52,7 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 139 | kcal |
| Energi kJ | 580 | kJ |
| Fett | 6,2 | g |
| Kolhydrat | 13,9 | g |
| Protein | 6,3 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,9 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,2 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,3 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,7 | g |
| Kolesterol | 8 | mg |
| Mättade fettsyror | 2,3 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
| Fibrer | 0,9 | g |
| Monosackarider | 0,9 | g |
| Sackaros | 0,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 89 | mg |
| Järn | 4,1 | mg |
| Kalcium | 12 | mg |
| Kalium | 370 | mg |
| Magnesium | 18 | mg |
| Natrium | 285 | mg |
| Selen | 2 | µg |
| Zink | 1,2 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,54 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 1 | mg |
| Folat (Folsyra) | 7 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 8 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 2 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,2 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 30 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 31 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,2 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,3 | mg |
| Vitamin D | 0,34 | µg |
| Vitamin E | 0,54 | mg |
Övrigt | Aska | 1,7 | g |
| Vatten | 71 | g |
Källa, referenser och övriga länkar