Purjolök kokt
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker frysta kokta konserverade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 1,5 | % | |
Protein | 22,7 | % | |
Kolhydrater | 75,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 32 | kcal |
Energi kJ | 134 | kJ | |
Fett | 0,1 | g | |
Kolhydrat | 5 | g | |
Protein | 1,5 | g | |
Fett | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,5 | g |
Fibrer | 2,3 | g | |
Monosackarider | 2,8 | g | |
Sackaros | 0,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 30 | mg |
Jod | 35 | µg | |
Järn | 0,46 | mg | |
Kalcium | 24 | mg | |
Kalium | 217 | mg | |
Magnesium | 11 | mg | |
Natrium | 274 | mg | |
Selen | 0,5 | µg | |
Zink | 0,29 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,45 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 18 | mg | |
Folat (Folsyra) | 62 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 127 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,6 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 11 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg | |
Vitamin E | 0,45 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,3 | g |
Avfall | 16 | % | |
Vatten | 89,8 | g |