Du är här: Hem » Kaloritabellen » Potatisstuvning

Potatisstuvning

Maträttstyp:Stuvning
Rätt/råvara:Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt
Livsmedelsgrupp:Potatisprodukter o rätter
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett10,7%
 Protein14,0%
 Kolhydrater75,3%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 83kcal
 Energi kJ348kJ
 Fett1,9g
 Kolhydrat13,4g
 Protein2,5g
FettEnkelomättade fettsyror0,6g
 Fettsyror C12 (Laurinsyra) 0,1g
 Fettsyror C14 (Myristinsyra) 0,1g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 0,5g
 Fettsyror C18 (Stearinsyra) 0,1g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 0,6g
 Fettsyror C18:2 (Linolsyra) 0,2g
 Fettsyror C18:3 (Linolensyra) 0,1g
 Fettsyror C4-C100,1g
 Fleromättade fettsyror0,2g
 Kolesterol3,2mg
 Mättade fettsyror1g
KolhydraterDisackarider2,1g
 Fibrer1g
 Monosackarider0,5g
 Sackaros0,5g
MineralämnenFosfor52mg
 Jod21µg
 Järn0,38mg
 Kalcium42mg
 Kalium370mg
 Magnesium20mg
 Natrium147mg
 Selen0,7µg
 Zink0,43mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 0,19mg
 Askorbinsyra (Vitamin C) 4mg
 Folat (Folsyra) 11µg
 Karoten (Provitamin (A-vitamin)) 40µg
 Niacin (Vitamin B3) 1,2mg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 1,7mg
 Retinol (Vitamin A) 17µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 20µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 0,06mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,05mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 0,12µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 0,09mg
 Vitamin D0,12µg
 Vitamin E0,19mg
ÖvrigtAska1,2g
 Avfall15%
 Vatten80g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa