Potatisstuvning
Maträttstyp: | Stuvning |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Potatisprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 10,7 | % | |
Protein | 14,0 | % | |
Kolhydrater | 75,3 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 83 | kcal |
Energi kJ | 348 | kJ | |
Fett | 1,9 | g | |
Kolhydrat | 13,4 | g | |
Protein | 2,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,6 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolesterol | 3,2 | mg | |
Mättade fettsyror | 1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 2,1 | g |
Fibrer | 1 | g | |
Monosackarider | 0,5 | g | |
Sackaros | 0,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 52 | mg |
Jod | 21 | µg | |
Järn | 0,38 | mg | |
Kalcium | 42 | mg | |
Kalium | 370 | mg | |
Magnesium | 20 | mg | |
Natrium | 147 | mg | |
Selen | 0,7 | µg | |
Zink | 0,43 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,19 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 4 | mg | |
Folat (Folsyra) | 11 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 40 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 17 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 20 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,12 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg | |
Vitamin D | 0,12 | µg | |
Vitamin E | 0,19 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
Avfall | 15 | % | |
Vatten | 80 | g |