Potatissallad vinägrettsås
Maträttstyp: | Sallad |
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Potatisprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 17,2 | % |
| Protein | 6,4 | % |
| Kolhydrater | 76,5 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 102 | kcal |
| Energi kJ | 426 | kJ |
| Fett | 3,5 | g |
| Kolhydrat | 15,6 | g |
| Protein | 1,3 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,9 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1,1 | g |
| Mättade fettsyror | 0,3 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,2 | g |
| Fibrer | 1,1 | g |
| Monosackarider | 0,7 | g |
| Sackaros | 1,2 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 31 | mg |
| Jod | 45 | µg |
| Järn | 0,63 | mg |
| Kalcium | 18 | mg |
| Kalium | 352 | mg |
| Magnesium | 20 | mg |
| Natrium | 440 | mg |
| Selen | 0,2 | µg |
| Zink | 0,27 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,85 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 6 | mg |
| Folat (Folsyra) | 13 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 7 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,1 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,3 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,22 | mg |
| Vitamin E | 0,85 | mg |
Övrigt | Aska | 1,7 | g |
| Avfall | 8 | % |
| Vatten | 76,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar