Potatissallad gräddfil majonnäs
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Potatisprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 34,0 | % |
| Protein | 6,3 | % |
| Kolhydrater | 59,7 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 154 | kcal |
| Energi kJ | 644 | kJ |
| Fett | 9,1 | g |
| Kolhydrat | 16 | g |
| Protein | 1,7 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,8 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,9 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,7 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 4,4 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 4,9 | g |
| Kolesterol | 15,1 | mg |
| Mättade fettsyror | 1,5 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,8 | g |
| Fibrer | 0,8 | g |
| Monosackarider | 0,4 | g |
| Sackaros | 0,5 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 41 | mg |
| Järn | 0,61 | mg |
| Kalcium | 21 | mg |
| Kalium | 371 | mg |
| Magnesium | 21 | mg |
| Natrium | 60 | mg |
| Selen | 0,4 | µg |
| Zink | 0,31 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,58 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 6 | mg |
| Folat (Folsyra) | 11 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 27 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,2 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,5 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 25 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 27 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,12 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,25 | mg |
| Vitamin D | 0,01 | µg |
| Vitamin E | 0,58 | mg |
Övrigt | Aska | 1 | g |
| Avfall | 9 | % |
| Vatten | 71,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar