Potatismos lättmjölk
Maträttstyp: | Mos, puré |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Potatisprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 5,6 | % | |
Protein | 9,6 | % | |
Kolhydrater | 84,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 87 | kcal |
Energi kJ | 365 | kJ | |
Fett | 1,1 | g | |
Kolhydrat | 16,7 | g | |
Protein | 1,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,4 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolesterol | 0,5 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,5 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 1 | g |
Fibrer | 0,8 | g | |
Monosackarider | 0,2 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 41 | mg |
Jod | 24 | µg | |
Järn | 0,57 | mg | |
Kalcium | 27 | mg | |
Kalium | 304 | mg | |
Magnesium | 18 | mg | |
Natrium | 290 | mg | |
Selen | 0,4 | µg | |
Zink | 0,32 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,17 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
Folat (Folsyra) | 6 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 14 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 18 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,07 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,14 | mg | |
Vitamin D | 0,19 | µg | |
Vitamin E | 0,17 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,3 | g |
Vatten | 78,1 | g |