Potatiskroketter frysta värmda_M
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Potatisprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 21,9 | % |
| Protein | 8,2 | % |
| Kolhydrater | 69,9 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 291 | kcal |
| Energi kJ | 1219 | kJ |
| Fett | 12,3 | g |
| Kolhydrat | 39,2 | g |
| Protein | 4,6 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 8 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,4 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 7,7 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1,6 | g |
| Kolesterol | 67,7 | mg |
| Mättade fettsyror | 2,2 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,6 | g |
| Fibrer | 2,3 | g |
| Monosackarider | 0,6 | g |
| Sackaros | 0,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 140 | mg |
| Järn | 1,38 | mg |
| Kalcium | 75 | mg |
| Kalium | 385 | mg |
| Magnesium | 28 | mg |
| Natrium | 462 | mg |
| Selen | 0,2 | µg |
| Zink | 0,46 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,15 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg |
| Folat (Folsyra) | 8 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,6 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,4 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 2 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,16 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,18 | mg |
| Vitamin E | 0,15 | mg |
Övrigt | Aska | 2,5 | g |
| Vatten | 39,1 | g |
Källa, referenser och övriga länkar