Potatiskroketter frysta värmda
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Potatisprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 20,8 | % |
| Protein | 8,3 | % |
| Kolhydrater | 70,9 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 177 | kcal |
| Energi kJ | 741 | kJ |
| Fett | 7 | g |
| Kolhydrat | 23,9 | g |
| Protein | 2,8 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,9 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,6 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,8 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,7 | g |
| Kolesterol | 2 | mg |
| Mättade fettsyror | 2,1 | g |
| Transfettsyror | 0,6 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
| Fibrer | 3,6 | g |
| Sackaros | 0,2 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 83 | mg |
| Jod | 17 | µg |
| Järn | 0,74 | mg |
| Kalcium | 21 | mg |
| Kalium | 345 | mg |
| Magnesium | 21 | mg |
| Natrium | 358 | mg |
| Selen | 5 | µg |
| Zink | 0,52 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,4 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 5 | mg |
| Folat (Folsyra) | 22 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 15 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,8 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,3 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 3 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,04 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,25 | mg |
| Vitamin D | 0,63 | µg |
| Vitamin E | 0,4 | mg |
| Vitamin K | 3 | µg |
Övrigt | Aska | 1,8 | g |
| Vatten | 60,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar