Potatisgratäng vispgrädde hårdost 28% fett
Maträttstyp: | Gratäng |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Potatisprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 32,5 | % |
| Protein | 18,4 | % |
| Kolhydrater | 49,1 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 133 | kcal |
| Energi kJ | 557 | kJ |
| Fett | 7,6 | g |
| Kolhydrat | 11,5 | g |
| Protein | 4,3 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,8 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,8 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,2 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,9 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,6 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C4-C10 | 0,8 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| Kolesterol | 21,5 | mg |
| Mättade fettsyror | 5 | g |
| Transfettsyror | 0,2 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,9 | g |
| Fibrer | 1 | g |
| Monosackarider | 0,8 | g |
| Sackaros | 0,7 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 88 | mg |
| Jod | 36 | µg |
| Järn | 0,36 | mg |
| Kalcium | 97 | mg |
| Kalium | 344 | mg |
| Magnesium | 21 | mg |
| Natrium | 291 | mg |
| Selen | 1,4 | µg |
| Zink | 0,64 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,23 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg |
| Folat (Folsyra) | 13 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 35 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,9 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 63 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 66 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,19 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg |
| Vitamin D | 0,05 | µg |
| Vitamin E | 0,23 | mg |
| Vitamin K | 1 | µg |
Övrigt | Aska | 1,7 | g |
| Avfall | 14 | % |
| Vatten | 73,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar