Potatisbullar
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Potatisprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 10,9 | % | |
Protein | 14,3 | % | |
Kolhydrater | 74,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 109 | kcal |
Energi kJ | 455 | kJ | |
Fett | 2,5 | g | |
Kolhydrat | 17,2 | g | |
Protein | 3,3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,2 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,2 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,6 | g | |
Kolesterol | 43 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,5 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,8 | g |
Fibrer | 1,5 | g | |
Monosackarider | 0,7 | g | |
Sackaros | 0,8 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 57 | mg |
Jod | 49 | µg | |
Järn | 0,71 | mg | |
Kalcium | 11 | mg | |
Kalium | 463 | mg | |
Magnesium | 26 | mg | |
Natrium | 401 | mg | |
Selen | 2,6 | µg | |
Zink | 0,45 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,54 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
Folat (Folsyra) | 14 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 4 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,3 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 21 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 21 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,13 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg | |
Vitamin D | 0,14 | µg | |
Vitamin E | 0,54 | mg | |
Övrigt | Aska | 2 | g |
Avfall | 22 | % | |
Vatten | 73,4 | g |