Potatisbakelse vaniljkräm smörkräm marsipan
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Tårta, konditori, bakelse |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 21,4 | % |
| Protein | 6,1 | % |
| Kolhydrater | 72,4 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 405 | kcal |
| Energi kJ | 1693 | kJ |
| Fett | 16,8 | g |
| Kolhydrat | 56,8 | g |
| Protein | 4,8 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 7,2 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,8 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,9 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,9 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 6,9 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C4-C10 | 0,6 | g |
| Fleromättade fettsyror | 2,2 | g |
| Kolesterol | 39,4 | mg |
| Mättade fettsyror | 6,5 | g |
| Transfettsyror | 0,6 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 42,5 | g |
| Fibrer | 2,9 | g |
| Monosackarider | 3,6 | g |
| Sackaros | 40 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 120 | mg |
| Jod | 9 | µg |
| Järn | 0,69 | mg |
| Kalcium | 52 | mg |
| Kalium | 145 | mg |
| Magnesium | 32 | mg |
| Natrium | 112 | mg |
| Selen | 2,6 | µg |
| Zink | 0,55 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 3,08 | mg |
| Folat (Folsyra) | 16 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 160 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,7 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 60 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 73 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,25 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,01 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,18 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg |
| Vitamin D | 0,1 | µg |
| Vitamin E | 3,08 | mg |
| Vitamin K | 7 | µg |
Övrigt | Aska | 0,8 | g |
| Vatten | 17,8 | g |
Källa, referenser och övriga länkar