Potatis- o purjolökssoppa
Maträttstyp: | Soppa |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Soppa mat tillagad ej pulver |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 16,4 | % |
| Protein | 15,1 | % |
| Kolhydrater | 68,5 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 37 | kcal |
| Energi kJ | 156 | kJ |
| Fett | 1,2 | g |
| Kolhydrat | 5 | g |
| Protein | 1,1 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,4 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| Kolesterol | 0,9 | mg |
| Mättade fettsyror | 0,6 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,5 | g |
| Fibrer | 0,8 | g |
| Monosackarider | 0,9 | g |
| Sackaros | 0,4 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 19 | mg |
| Jod | 7 | µg |
| Järn | 0,28 | mg |
| Kalcium | 12 | mg |
| Kalium | 159 | mg |
| Magnesium | 10 | mg |
| Natrium | 221 | mg |
| Selen | 0,2 | µg |
| Zink | 0,16 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,29 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 11 | mg |
| Folat (Folsyra) | 19 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 68 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,9 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,1 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 10 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 16 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,01 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg |
| Vitamin D | 0,1 | µg |
| Vitamin E | 0,29 | mg |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
| Avfall | 8 | % |
| Vatten | 90,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar