Potatis m skal kokt
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Potatis rå kokt bakad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 0,5 | % | |
Protein | 7,1 | % | |
Kolhydrater | 92,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 89 | kcal |
Energi kJ | 370 | kJ | |
Fett | 0,1 | g | |
Kolhydrat | 19,6 | g | |
Protein | 1,5 | g | |
Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
Fibrer | 1 | g | |
Monosackarider | 0,3 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 33 | mg |
Järn | 0,7 | mg | |
Kalcium | 7 | mg | |
Kalium | 455 | mg | |
Magnesium | 22 | mg | |
Natrium | 12 | mg | |
Selen | 0,1 | µg | |
Zink | 0,3 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,04 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 10 | mg | |
Folat (Folsyra) | 10 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,8 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,3 | mg | |
Vitamin E | 0,04 | mg | |
Övrigt | Aska | 1 | g |
Avfall | 11 | % | |
Vatten | 76,8 | g |