Potatis kokt stekt
Maträttstyp: | Annan rätt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Potatisprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 13,4 | % | |
Protein | 6,1 | % | |
Kolhydrater | 80,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 126 | kcal |
Energi kJ | 526 | kJ | |
Fett | 3,5 | g | |
Kolhydrat | 21,1 | g | |
Protein | 1,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,1 | g | |
Mättade fettsyror | 0,4 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
Fibrer | 1,1 | g | |
Monosackarider | 0,3 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 36 | mg |
Jod | 54 | µg | |
Järn | 0,76 | mg | |
Kalcium | 9 | mg | |
Kalium | 490 | mg | |
Magnesium | 24 | mg | |
Natrium | 465 | mg | |
Selen | 0,1 | µg | |
Zink | 0,32 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,9 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 5 | mg | |
Folat (Folsyra) | 8 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,9 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,01 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,19 | mg | |
Vitamin E | 0,9 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,2 | g |
Avfall | 12 | % | |
Vatten | 70,5 | g |