Potatis kokt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Potatis rå kokt bakad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 0,5 | % | |
Protein | 9,8 | % | |
Kolhydrater | 89,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 78 | kcal |
Energi kJ | 325 | kJ | |
Fett | 0,1 | g | |
Kolhydrat | 16,4 | g | |
Protein | 1,8 | g | |
Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,8 | g |
Fibrer | 1,4 | g | |
Monosackarider | 0,7 | g | |
Sackaros | 0,8 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 32 | mg |
Jod | 12 | µg | |
Järn | 0,49 | mg | |
Kalcium | 4 | mg | |
Kalium | 476 | mg | |
Magnesium | 25 | mg | |
Natrium | 87 | mg | |
Selen | 0,1 | µg | |
Zink | 0,41 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,03 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 5 | mg | |
Folat (Folsyra) | 14 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,12 | mg | |
Vitamin E | 0,03 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
Avfall | 22 | % | |
Vatten | 79 | g |