Potatis
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Potatis rå kokt bakad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 0,6 | % | |
Protein | 10,0 | % | |
Kolhydrater | 89,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 76 | kcal |
Energi kJ | 320 | kJ | |
Fett | 0,1 | g | |
Kolhydrat | 16,1 | g | |
Protein | 1,8 | g | |
Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,8 | g |
Fibrer | 1,4 | g | |
Monosackarider | 0,7 | g | |
Sackaros | 0,8 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 31 | mg |
Jod | 1 | µg | |
Järn | 0,48 | mg | |
Kalcium | 4 | mg | |
Kalium | 468 | mg | |
Magnesium | 24 | mg | |
Natrium | 2 | mg | |
Selen | 0,1 | µg | |
Zink | 0,4 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,03 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 11 | mg | |
Folat (Folsyra) | 19 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg | |
Vitamin E | 0,03 | mg | |
Övrigt | Aska | 1 | g |
Avfall | 22 | % | |
Vatten | 79,6 | g |