Pizza Marinara skaldjur restaurang
Maträttstyp: | Paj, pizza, pirog |
Tillverkare: | Restaurang/storkök |
Rätt/råvara: | Snabbmat |
Livsmedelsgrupp: | Pizza paj pirog färdig smörgås |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 26,6 | % |
| Protein | 27,0 | % |
| Kolhydrater | 46,4 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 258 | kcal |
| Energi kJ | 1078 | kJ |
| Fett | 12,7 | g |
| Kolhydrat | 22,2 | g |
| Protein | 12,9 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,9 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,5 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| Fettsyror C4-C10 | 0,9 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1,2 | g |
| Kolesterol | 30,7 | mg |
| Mättade fettsyror | 6,8 | g |
| Transfettsyror | 0,2 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,2 | g |
| Fibrer | 1,4 | g |
| Monosackarider | 0,9 | g |
| Sackaros | 0,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 171 | mg |
| Järn | 1,07 | mg |
| Kalcium | 127 | mg |
| Kalium | 121 | mg |
| Magnesium | 22 | mg |
| Natrium | 617 | mg |
| Selen | 13,1 | µg |
| Zink | 1,67 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,54 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 4 | mg |
| Folat (Folsyra) | 25 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 129 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,7 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,9 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 83 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 94 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 2,41 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg |
| Vitamin D | 0,15 | µg |
| Vitamin E | 1,54 | mg |
Övrigt | Aska | 2,3 | g |
| Vatten | 48,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar