Pirog m köttfärsfyllning
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Kött färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 39,4 | % |
| Protein | 15,2 | % |
| Kolhydrater | 45,3 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 354 | kcal |
| Energi kJ | 1483 | kJ |
| Fett | 23,3 | g |
| Kolhydrat | 26,8 | g |
| Protein | 9 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 9,7 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 6,5 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 9,5 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,9 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 1,1 | g |
| Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 3,7 | g |
| Kolesterol | 38,6 | mg |
| Mättade fettsyror | 9,5 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,1 | g |
| Fibrer | 1,3 | g |
| Monosackarider | 0,9 | g |
| Sackaros | 0,6 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 100 | mg |
| Jod | 52 | µg |
| Järn | 1,1 | mg |
| Kalcium | 18 | mg |
| Kalium | 174 | mg |
| Magnesium | 18 | mg |
| Natrium | 566 | mg |
| Selen | 4,1 | µg |
| Zink | 1,51 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 3,07 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 1 | mg |
| Folat (Folsyra) | 12 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 653 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,5 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,1 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 205 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 268 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,18 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,3 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,21 | mg |
| Vitamin D | 2,59 | µg |
| Vitamin E | 3,07 | mg |
Övrigt | Aska | 1,9 | g |
| Avfall | 3 | % |
| Vatten | 37,6 | g |
Källa, referenser och övriga länkar