Piggvar kokt
Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 9,1 | % | |
Protein | 90,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 89 | kcal |
Energi kJ | 372 | kJ | |
Fett | 1,8 | g | |
Protein | 17,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,4 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,2 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,9 | g | |
Kolesterol | 53,6 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 171 | mg |
Jod | 19 | µg | |
Järn | 0,54 | mg | |
Kalcium | 19 | mg | |
Kalium | 311 | mg | |
Magnesium | 48 | mg | |
Natrium | 271 | mg | |
Selen | 26,8 | µg | |
Zink | 0,21 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,86 | mg |
Folat (Folsyra) | 8 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 3,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,5 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 15 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 15 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,96 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,22 | mg | |
Vitamin D | 2,19 | µg | |
Vitamin E | 0,86 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,7 | g |
Avfall | 55 | % | |
Vatten | 78,6 | g |