Persilja blad
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 4,3 | % | |
Protein | 31,9 | % | |
Kolhydrater | 63,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 35 | kcal |
Energi kJ | 147 | kJ | |
Fett | 0,3 | g | |
Kolhydrat | 4,4 | g | |
Protein | 2,2 | g | |
Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolhydrater | Fibrer | 2,9 | g |
Monosackarider | 0,8 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 71 | mg |
Jod | 6 | µg | |
Järn | 3,6 | mg | |
Kalcium | 340 | mg | |
Kalium | 710 | mg | |
Magnesium | 25 | mg | |
Natrium | 34 | mg | |
Selen | 0,5 | µg | |
Zink | 1,5 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,7 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 182 | mg | |
Folat (Folsyra) | 183 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5600 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,1 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 467 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,3 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,12 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg | |
Vitamin E | 2,7 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,2 | g |
Vatten | 88 | g |