Pepparrot
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 3,8 | % | |
Protein | 28,3 | % | |
Kolhydrater | 67,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 81 | kcal |
Energi kJ | 341 | kJ | |
Fett | 0,6 | g | |
Kolhydrat | 10,8 | g | |
Protein | 4,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 5,9 | g |
Fibrer | 7,3 | g | |
Monosackarider | 0,7 | g | |
Sackaros | 5,9 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 120 | mg |
Jod | 1 | µg | |
Järn | 1,2 | mg | |
Kalcium | 78 | mg | |
Kalium | 740 | mg | |
Magnesium | 43 | mg | |
Natrium | 7 | mg | |
Selen | 0,2 | µg | |
Zink | 1,4 | mg | |
Vitaminer | Askorbinsyra (Vitamin C) | 152 | mg |
Folat (Folsyra) | 36 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 20 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,4 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,14 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,18 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,8 | g |
Avfall | 27 | % | |
Vatten | 75 | g |