Pasta kokt u salt
Maträttstyp: | Pasta, potatis och grynrätter |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Pasta tillagad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 1,6 | % | |
Protein | 13,8 | % | |
Kolhydrater | 84,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 128 | kcal |
Energi kJ | 534 | kJ | |
Fett | 0,5 | g | |
Kolhydrat | 25,8 | g | |
Protein | 4,2 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
Fibrer | 0,7 | g | |
Monosackarider | 0,1 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 58 | mg |
Järn | 0,5 | mg | |
Kalcium | 10 | mg | |
Kalium | 70 | mg | |
Magnesium | 13 | mg | |
Natrium | 1 | mg | |
Selen | 0,2 | µg | |
Zink | 0,4 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,2 | mg |
Folat (Folsyra) | 3 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,1 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,02 | mg | |
Vitamin E | 0,2 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,2 | g |
Vatten | 68,6 | g |