Pasta berik kokt u salt
Maträttstyp: | Pasta, potatis och grynrätter |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Pasta tillagad |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 1,6 | % |
| Protein | 13,2 | % |
| Kolhydrater | 85,2 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 128 | kcal |
| Energi kJ | 536 | kJ |
| Fett | 0,5 | g |
| Kolhydrat | 25,9 | g |
| Protein | 4 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| Mättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
| Fibrer | 1,1 | g |
| Monosackarider | 0,1 | g |
| Sackaros | 0,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 36 | mg |
| Järn | 0,54 | mg |
| Kalcium | 13 | mg |
| Kalium | 65 | mg |
| Magnesium | 11 | mg |
| Natrium | 2 | mg |
| Selen | 0,1 | µg |
| Zink | 0,36 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,25 | mg |
| Folat (Folsyra) | 4 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,4 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2 | mg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,13 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,11 | mg |
| Vitamin E | 0,25 | mg |
Övrigt | Aska | 0,2 | g |
| Vatten | 68,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar