Pasta 100 % majs glutenfri okokt
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Pasta torr |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 2,1 | % |
| Protein | 8,0 | % |
| Kolhydrater | 89,9 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 366 | kcal |
| Energi kJ | 1530 | kJ |
| Fett | 1,8 | g |
| Kolhydrat | 77,7 | g |
| Protein | 6,9 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,4 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,9 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,9 | g |
| Mättade fettsyror | 0,2 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,5 | g |
| Fibrer | 2,9 | g |
| Monosackarider | 0,2 | g |
| Sackaros | 0,5 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 91 | mg |
| Jod | 1 | µg |
| Järn | 0,92 | mg |
| Kalcium | 5 | mg |
| Kalium | 147 | mg |
| Magnesium | 38 | mg |
| Natrium | 3 | mg |
| Selen | 4,9 | µg |
| Zink | 0,77 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,02 | mg |
| Folat (Folsyra) | 13 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 24 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,1 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,8 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 5 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,25 | mg |
| Vitamin E | 0,02 | mg |
Övrigt | Aska | 0,5 | g |
| Vatten | 10,1 | g |
Källa, referenser och övriga länkar