Paprika röd
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 3,1 | % | |
Protein | 16,9 | % | |
Kolhydrater | 80,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 31 | kcal |
Energi kJ | 130 | kJ | |
Fett | 0,2 | g | |
Kolhydrat | 5,2 | g | |
Protein | 1,1 | g | |
Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
Fibrer | 1,9 | g | |
Monosackarider | 4,5 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 24 | mg |
Järn | 0,39 | mg | |
Kalcium | 6 | mg | |
Kalium | 218 | mg | |
Magnesium | 11 | mg | |
Natrium | 1 | mg | |
Selen | 0,2 | µg | |
Zink | 0,3 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 3,2 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 200 | mg | |
Folat (Folsyra) | 77 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 660 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,9 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 55 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,41 | mg | |
Vitamin E | 3,2 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,6 | g |
Avfall | 15 | % | |
Vatten | 91,1 | g |