Paprika gul
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 3,5 | % | |
Protein | 19,3 | % | |
Kolhydrater | 77,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 29 | kcal |
Energi kJ | 122 | kJ | |
Fett | 0,2 | g | |
Kolhydrat | 4,4 | g | |
Protein | 1,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
Fibrer | 3 | g | |
Monosackarider | 3,4 | g | |
Sackaros | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 25 | mg |
Järn | 0,29 | mg | |
Kalcium | 7 | mg | |
Kalium | 218 | mg | |
Magnesium | 16 | mg | |
Natrium | 1 | mg | |
Selen | 0,5 | µg | |
Zink | 0,1 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,2 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 205 | mg | |
Folat (Folsyra) | 55 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 140 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,9 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,1 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 12 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,35 | mg | |
Vitamin E | 2,2 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,5 | g |
Avfall | 15 | % | |
Vatten | 90,9 | g |