Paprika grön gul röd
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 2,0 | % | |
Protein | 18,0 | % | |
Kolhydrater | 80,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 26 | kcal |
Energi kJ | 107 | kJ | |
Fett | 0,1 | g | |
Kolhydrat | 4 | g | |
Protein | 0,9 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
Fibrer | 2,2 | g | |
Monosackarider | 3,3 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 23 | mg |
Järn | 0,34 | mg | |
Kalcium | 6 | mg | |
Kalium | 196 | mg | |
Magnesium | 11 | mg | |
Natrium | 1 | mg | |
Selen | 0,3 | µg | |
Zink | 0,2 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,75 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 159 | mg | |
Folat (Folsyra) | 40 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 270 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,9 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 23 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,29 | mg | |
Vitamin E | 1,75 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,5 | g |
Avfall | 15 | % | |
Vatten | 92,2 | g |