Paprika förvälld
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker frysta kokta konserverade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 2,3 | % | |
Protein | 18,6 | % | |
Kolhydrater | 79,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 22 | kcal |
Energi kJ | 92 | kJ | |
Fett | 0,1 | g | |
Kolhydrat | 3,4 | g | |
Protein | 0,8 | g | |
Kolhydrater | Fibrer | 2,1 | g |
Monosackarider | 2,8 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 23 | mg |
Järn | 0,35 | mg | |
Kalcium | 6 | mg | |
Kalium | 180 | mg | |
Magnesium | 9 | mg | |
Natrium | 1 | mg | |
Selen | 0,2 | µg | |
Zink | 0,21 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,82 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 54 | mg | |
Folat (Folsyra) | 10 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 146 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,7 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 12 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,01 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg | |
Vitamin E | 0,82 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,4 | g |
Avfall | 16 | % | |
Vatten | 93,1 | g |