Pannbiff nötfärs stekt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 23,8 | % | |
Protein | 54,4 | % | |
Kolhydrater | 21,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 179 | kcal |
Energi kJ | 747 | kJ | |
Fett | 8,1 | g | |
Kolhydrat | 7,4 | g | |
Protein | 18,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,1 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,9 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,8 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,4 | g | |
Kolesterol | 85,9 | mg | |
Mättade fettsyror | 3,8 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 1,6 | g |
Fibrer | 0,3 | g | |
Monosackarider | 0,3 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 185 | mg |
Jod | 75 | µg | |
Järn | 2,21 | mg | |
Kalcium | 51 | mg | |
Kalium | 311 | mg | |
Magnesium | 23 | mg | |
Natrium | 643 | mg | |
Selen | 9,2 | µg | |
Zink | 4,71 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,35 | mg |
Folat (Folsyra) | 15 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 16 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 3,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,9 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 32 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 33 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,28 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,98 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,39 | mg | |
Vitamin D | 0,53 | µg | |
Vitamin E | 0,35 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,5 | g |
Avfall | 1 | % | |
Vatten | 63,1 | g |