Palsternacka kokt
Tillverkare: | Hemlagat |
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter kokta konserverade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 4,8 | % | |
Protein | 12,0 | % | |
Kolhydrater | 83,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 61 | kcal |
Energi kJ | 257 | kJ | |
Fett | 0,6 | g | |
Kolhydrat | 10,4 | g | |
Protein | 1,5 | g | |
Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 2,1 | g |
Fibrer | 4,2 | g | |
Monosackarider | 1,5 | g | |
Sackaros | 2,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 89 | mg |
Järn | 0,66 | mg | |
Kalcium | 70 | mg | |
Kalium | 462 | mg | |
Magnesium | 24 | mg | |
Natrium | 3 | mg | |
Zink | 0,47 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,77 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
Folat (Folsyra) | 44 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 19 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,9 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
Vitamin E | 0,77 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
Avfall | 25 | % | |
Vatten | 82,1 | g |