Pajfyllning förrätt
Maträttstyp: | Blandrätt, kött, mjölk, ägg |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 40,1 | % | |
Protein | 40,9 | % | |
Kolhydrater | 19,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 154 | kcal |
Energi kJ | 645 | kJ | |
Fett | 10,3 | g | |
Kolhydrat | 4,9 | g | |
Protein | 10,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,4 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,6 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,8 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,5 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,9 | g | |
Kolesterol | 102,8 | mg | |
Mättade fettsyror | 5 | g | |
Transfettsyror | 0,2 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 2,6 | g |
Fibrer | 0,3 | g | |
Monosackarider | 0,9 | g | |
Sackaros | 0,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 180 | mg |
Jod | 16 | µg | |
Järn | 0,66 | mg | |
Kalcium | 181 | mg | |
Kalium | 178 | mg | |
Magnesium | 16 | mg | |
Natrium | 499 | mg | |
Selen | 8,9 | µg | |
Zink | 1,13 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,81 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 1 | mg | |
Folat (Folsyra) | 16 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 37 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 101 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 104 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,18 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,5 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg | |
Vitamin D | 0,53 | µg | |
Vitamin E | 0,81 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,4 | g |
Avfall | 7 | % | |
Vatten | 71,6 | g |