Paella
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Risrätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 20,3 | % | |
Protein | 39,6 | % | |
Kolhydrater | 40,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 111 | kcal |
Energi kJ | 465 | kJ | |
Fett | 4,4 | g | |
Kolhydrat | 8,7 | g | |
Protein | 8,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,8 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,9 | g | |
Kolesterol | 36,6 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
Fibrer | 0,8 | g | |
Monosackarider | 0,2 | g | |
Sackaros | 0,3 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 119 | mg |
Jod | 13 | µg | |
Järn | 1,54 | mg | |
Kalcium | 35 | mg | |
Kalium | 127 | mg | |
Magnesium | 20 | mg | |
Natrium | 275 | mg | |
Selen | 10,8 | µg | |
Zink | 0,95 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,98 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 4 | mg | |
Folat (Folsyra) | 10 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 41 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,6 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 24 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 27 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,08 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg | |
Vitamin D | 0,42 | µg | |
Vitamin E | 0,98 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,3 | g |
Avfall | 1 | % | |
Vatten | 76,1 | g |