Mörk choklad <70% kakao
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Råvara, förädlad och bearbetad (använd ej) |
Livsmedelsgrupp: | Choklad |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 29,3 | % |
| Protein | 6,4 | % |
| Kolhydrater | 64,3 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 537 | kcal |
| Energi kJ | 2245 | kJ |
| Fett | 28,8 | g |
| Kolhydrat | 63,1 | g |
| Protein | 6,3 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 9,2 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 6,8 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 9,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 9,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,5 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,3 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1,7 | g |
| Kolesterol | 3,8 | mg |
| Mättade fettsyror | 16,5 | g |
| Transfettsyror | 0,3 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 45,5 | g |
| Sackaros | 45,5 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 173 | mg |
| Jod | 2 | µg |
| Järn | 7,9 | mg |
| Kalcium | 44 | mg |
| Kalium | 433 | mg |
| Magnesium | 121 | mg |
| Natrium | 4 | mg |
| Selen | 3,4 | µg |
| Zink | 1,99 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,6 | mg |
| Folat (Folsyra) | 16 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 14 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,6 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 20 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 22 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg |
| Vitamin E | 0,6 | mg |
| Vitamin K | 5 | µg |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
| Vatten | 0,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar