Munkar fyllda m äppelmos vaniljkräm
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Vetebröd, munkar |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 21,8 | % |
| Protein | 9,8 | % |
| Kolhydrater | 68,4 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 313 | kcal |
| Energi kJ | 1309 | kJ |
| Fett | 13,2 | g |
| Kolhydrat | 41,4 | g |
| Protein | 5,9 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,5 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,8 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,9 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5,3 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,4 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1,5 | g |
| Kolesterol | 33,9 | mg |
| Mättade fettsyror | 5,6 | g |
| Transfettsyror | 0,7 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 10,3 | g |
| Fibrer | 1,8 | g |
| Monosackarider | 4,1 | g |
| Sackaros | 7,5 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 157 | mg |
| Jod | 5 | µg |
| Järn | 0,8 | mg |
| Kalcium | 22 | mg |
| Kalium | 129 | mg |
| Magnesium | 14 | mg |
| Natrium | 278 | mg |
| Selen | 5,1 | µg |
| Zink | 0,66 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,32 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg |
| Folat (Folsyra) | 37 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 40 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 8 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 11 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,24 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,15 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg |
| Vitamin D | 0,09 | µg |
| Vitamin E | 1,32 | mg |
| Vitamin K | 3 | µg |
Övrigt | Aska | 1 | g |
| Vatten | 36,6 | g |
Källa, referenser och övriga länkar