Mungbönor torkade
Maträttstyp: | Torkat |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Baljväxter torkade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 1,9 | % | |
Protein | 34,4 | % | |
Kolhydrater | 63,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 320 | kcal |
Energi kJ | 1341 | kJ | |
Fett | 1,3 | g | |
Kolhydrat | 44,5 | g | |
Protein | 24 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,2 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,4 | g | |
Mättade fettsyror | 0,4 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,8 | g |
Fibrer | 16 | g | |
Monosackarider | 0,4 | g | |
Sackaros | 0,8 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 340 | mg |
Järn | 7,7 | mg | |
Kalcium | 118 | mg | |
Kalium | 1050 | mg | |
Magnesium | 170 | mg | |
Natrium | 6 | mg | |
Selen | 2 | µg | |
Zink | 2,8 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,3 | mg |
Folat (Folsyra) | 625 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 48 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,6 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 4 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,2 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,38 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,5 | mg | |
Vitamin E | 0,3 | mg | |
Övrigt | Aska | 3,5 | g |
Vatten | 10,7 | g |