Moussaka
Maträttstyp: | Gratäng |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 31,0 | % | |
Protein | 42,5 | % | |
Kolhydrater | 26,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 115 | kcal |
Energi kJ | 479 | kJ | |
Fett | 6,2 | g | |
Kolhydrat | 5,3 | g | |
Protein | 8,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,9 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,2 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,8 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,2 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,4 | g | |
Kolesterol | 45,3 | mg | |
Mättade fettsyror | 2,3 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 1,2 | g |
Fibrer | 1,9 | g | |
Monosackarider | 2,4 | g | |
Sackaros | 0,3 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 114 | mg |
Jod | 39 | µg | |
Järn | 1,27 | mg | |
Kalcium | 68 | mg | |
Kalium | 357 | mg | |
Magnesium | 22 | mg | |
Natrium | 361 | mg | |
Selen | 7,8 | µg | |
Zink | 1,89 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,7 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
Folat (Folsyra) | 17 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 83 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 45 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 52 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,33 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg | |
Vitamin D | 0,39 | µg | |
Vitamin E | 0,7 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,8 | g |
Avfall | 11 | % | |
Vatten | 76,1 | g |