Morötter konserv u lag
Maträttstyp: | Konserv |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter kokta konserverade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 4,2 | % | |
Protein | 12,5 | % | |
Kolhydrater | 83,3 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 23 | kcal |
Energi kJ | 98 | kJ | |
Fett | 0,2 | g | |
Kolhydrat | 4 | g | |
Protein | 0,6 | g | |
Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 1,7 | g |
Fibrer | 1,5 | g | |
Monosackarider | 2,1 | g | |
Sackaros | 1,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 24 | mg |
Järn | 0,6 | mg | |
Kalcium | 25 | mg | |
Kalium | 179 | mg | |
Magnesium | 8 | mg | |
Natrium | 240 | mg | |
Selen | 0,6 | µg | |
Zink | 0,3 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,3 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
Folat (Folsyra) | 9 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 6350 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,6 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 667 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,11 | mg | |
Vitamin E | 0,3 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,7 | g |
Vatten | 93 | g |