Morötter kokta
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter kokta konserverade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 2,5 | % | |
Protein | 5,9 | % | |
Kolhydrater | 91,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 55 | kcal |
Energi kJ | 230 | kJ | |
Fett | 0,3 | g | |
Kolhydrat | 10,8 | g | |
Protein | 0,7 | g | |
Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 4,7 | g |
Fibrer | 3 | g | |
Monosackarider | 5 | g | |
Sackaros | 4,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 34 | mg |
Jod | 50 | µg | |
Järn | 0,54 | mg | |
Kalcium | 29 | mg | |
Kalium | 253 | mg | |
Magnesium | 18 | mg | |
Natrium | 392 | mg | |
Selen | 0,7 | µg | |
Zink | 0,37 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,56 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 8421 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,1 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 815 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg | |
Vitamin E | 0,57 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
Avfall | 20 | % | |
Vatten | 83,6 | g |