Morotssoppa
Maträttstyp: | Soppa |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Soppa mat tillagad ej pulver |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 28,6 | % | |
Protein | 11,7 | % | |
Kolhydrater | 59,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 44 | kcal |
Energi kJ | 184 | kJ | |
Fett | 2,2 | g | |
Kolhydrat | 4,6 | g | |
Protein | 0,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,7 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolesterol | 14,5 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 1,8 | g |
Fibrer | 1 | g | |
Monosackarider | 1,6 | g | |
Sackaros | 1,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 25 | mg |
Jod | 40 | µg | |
Järn | 0,3 | mg | |
Kalcium | 20 | mg | |
Kalium | 98 | mg | |
Magnesium | 8 | mg | |
Natrium | 468 | mg | |
Selen | 0,7 | µg | |
Zink | 0,16 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,42 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
Folat (Folsyra) | 6 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 2758 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 21 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 287 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,05 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg | |
Vitamin D | 0,13 | µg | |
Vitamin E | 0,42 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,7 | g |
Avfall | 6 | % | |
Vatten | 89,6 | g |