Morot
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 2,1 | % | |
Protein | 6,3 | % | |
Kolhydrater | 91,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 45 | kcal |
Energi kJ | 186 | kJ | |
Fett | 0,2 | g | |
Kolhydrat | 8,7 | g | |
Protein | 0,6 | g | |
Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 3,8 | g |
Fibrer | 2,4 | g | |
Monosackarider | 4 | g | |
Sackaros | 3,8 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 27 | mg |
Jod | 3 | µg | |
Järn | 0,43 | mg | |
Kalcium | 22 | mg | |
Kalium | 204 | mg | |
Magnesium | 14 | mg | |
Natrium | 19 | mg | |
Selen | 0,6 | µg | |
Zink | 0,3 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,46 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 6 | mg | |
Folat (Folsyra) | 14 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 6800 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,9 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 658 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,12 | mg | |
Vitamin E | 0,46 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,6 | g |
Avfall | 16 | % | |
Vatten | 87,5 | g |