Mjölk m vispgrädde (80% + 20%) ca 10% fett
Maträttstyp: | Annan rätt |
Livsmedelsgrupp: | Mjölk fil yoghurt |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 57,5 | % |
| Protein | 17,7 | % |
| Kolhydrater | 24,9 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 123 | kcal |
| Energi kJ | 515 | kJ |
| Fett | 10,4 | g |
| Kolhydrat | 4,5 | g |
| Protein | 3,2 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,4 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,2 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C4-C10 | 1,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| Kolesterol | 30,7 | mg |
| Mättade fettsyror | 6,8 | g |
| Transfettsyror | 0,3 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 4,5 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 84 | mg |
| Jod | 13 | µg |
| Järn | 0,05 | mg |
| Kalcium | 107 | mg |
| Kalium | 150 | mg |
| Magnesium | 11 | mg |
| Natrium | 38 | mg |
| Selen | 1,7 | µg |
| Zink | 0,41 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,24 | mg |
| Folat (Folsyra) | 5 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 48 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,1 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 87 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 91 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,13 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,39 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg |
| Vitamin D | 0,07 | µg |
| Vitamin E | 0,24 | mg |
| Vitamin K | 1 | µg |
Övrigt | Aska | 0,7 | g |
| Vatten | 81,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar