Mjuk nötkaka
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Mjuk kaka |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 41,2 | % | |
Protein | 13,3 | % | |
Kolhydrater | 45,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 444 | kcal |
Energi kJ | 1859 | kJ | |
Fett | 30 | g | |
Kolhydrat | 33,2 | g | |
Protein | 9,7 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 22,3 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 22 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 3 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 3,2 | g | |
Kolesterol | 136,2 | mg | |
Mättade fettsyror | 2,8 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 29,9 | g |
Fibrer | 2,6 | g | |
Monosackarider | 0,5 | g | |
Sackaros | 29,9 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 287 | mg |
Jod | 7 | µg | |
Järn | 2,16 | mg | |
Kalcium | 217 | mg | |
Kalium | 232 | mg | |
Magnesium | 73 | mg | |
Natrium | 171 | mg | |
Selen | 9,1 | µg | |
Zink | 0,98 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 9,55 | mg |
Folat (Folsyra) | 42 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 32 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 67 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 69 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,24 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,42 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,29 | mg | |
Vitamin D | 0,46 | µg | |
Vitamin E | 9,55 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,4 | g |
Avfall | 27 | % | |
Vatten | 22,2 | g |