Mjuk kaka sockerkaka mjuk pepparkaka
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Mjuk kaka |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 20,7 | % |
| Protein | 8,1 | % |
| Kolhydrater | 71,2 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 391 | kcal |
| Energi kJ | 1637 | kJ |
| Fett | 15,9 | g |
| Kolhydrat | 54,7 | g |
| Protein | 6,2 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 8,9 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,9 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 8,6 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 3,1 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 1,4 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 4,6 | g |
| Kolesterol | 46,7 | mg |
| Mättade fettsyror | 1,4 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 32,3 | g |
| Fibrer | 1,8 | g |
| Monosackarider | 0,2 | g |
| Sackaros | 30,6 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 160 | mg |
| Jod | 11 | µg |
| Järn | 0,72 | mg |
| Kalcium | 26 | mg |
| Kalium | 141 | mg |
| Magnesium | 13 | mg |
| Natrium | 369 | mg |
| Selen | 4,7 | µg |
| Zink | 0,55 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 3,78 | mg |
| Folat (Folsyra) | 16 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 3 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,3 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,9 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 24 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 25 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,17 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,2 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,14 | mg |
| Vitamin D | 0,16 | µg |
| Vitamin E | 3,78 | mg |
| Vitamin K | 29 | µg |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
| Vatten | 19,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar