Miso fermenterad sojabönspasta
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 12,7 | % |
| Protein | 29,1 | % |
| Kolhydrater | 58,2 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 173 | kcal |
| Energi kJ | 726 | kJ |
| Fett | 4,6 | g |
| Kolhydrat | 21 | g |
| Protein | 10,5 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,3 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g |
| Fleromättade fettsyror | 2,6 | g |
| Mättade fettsyror | 0,6 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,8 | g |
| Fibrer | 2,5 | g |
| Monosackarider | 0,4 | g |
| Sackaros | 0,8 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 310 | mg |
| Järn | 1,7 | mg |
| Kalcium | 68 | mg |
| Kalium | 335 | mg |
| Magnesium | 100 | mg |
| Natrium | 2950 | mg |
| Selen | 1 | µg |
| Zink | 3,3 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,1 | mg |
| Folat (Folsyra) | 19 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 24 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,1 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,3 | mg |
| Vitamin E | 0,1 | mg |
Övrigt | Aska | 8,4 | g |
| Vatten | 53 | g |
Källa, referenser och övriga länkar