Medelhavssallad skaldjur tonfisk majonnäsdressing sallad
Maträttstyp: | Sallad |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Sallad blandad mat |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 49,0 | % |
| Protein | 38,1 | % |
| Kolhydrater | 12,9 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 126 | kcal |
| Energi kJ | 527 | kJ |
| Fett | 9,5 | g |
| Kolhydrat | 2,5 | g |
| Protein | 7,4 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,2 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,7 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,8 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 2,6 | g |
| Kolesterol | 37,7 | mg |
| Mättade fettsyror | 0,7 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
| Fibrer | 0,8 | g |
| Monosackarider | 0,9 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 74 | mg |
| Jod | 5 | µg |
| Järn | 0,25 | mg |
| Kalcium | 37 | mg |
| Kalium | 157 | mg |
| Magnesium | 14 | mg |
| Natrium | 361 | mg |
| Selen | 16,3 | µg |
| Zink | 0,33 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 3,15 | mg |
| Folat (Folsyra) | 22 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 72 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,1 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,4 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 6 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,65 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg |
| Vitamin D | 0,2 | µg |
| Vitamin E | 3,15 | mg |
| Vitamin K | 58 | µg |
Övrigt | Aska | 1,4 | g |
| Vatten | 78,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar