Marängsviss hovdessert
Rätt/råvara: | Efterrätt |
Livsmedelsgrupp: | Efterrätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 42,3 | % | |
Protein | 8,9 | % | |
Kolhydrater | 48,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 349 | kcal |
Energi kJ | 1459 | kJ | |
Fett | 23,8 | g | |
Kolhydrat | 27,4 | g | |
Protein | 5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 8 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,7 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 5,6 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2,6 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 7,6 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,4 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 1,7 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,4 | g | |
Kolesterol | 46,9 | mg | |
Mättade fettsyror | 12,5 | g | |
Transfettsyror | 0,5 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 25,7 | g |
Fibrer | 3,5 | g | |
Monosackarider | 0,1 | g | |
Sackaros | 24,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 133 | mg |
Jod | 9 | µg | |
Järn | 1,45 | mg | |
Kalcium | 69 | mg | |
Kalium | 401 | mg | |
Magnesium | 75 | mg | |
Natrium | 59 | mg | |
Selen | 2,1 | µg | |
Zink | 1,03 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,92 | mg |
Folat (Folsyra) | 11 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 92 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 139 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 147 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,11 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg | |
Vitamin D | 0,12 | µg | |
Vitamin E | 2,92 | mg | |
Vitamin K | 2 | µg | |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
Avfall | 6 | % | |
Vatten | 39,1 | g |