Mannagrynsvälling
Maträttstyp: | Välling |
Livsmedelsgrupp: | Välling |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 20,4 | % | |
Protein | 26,1 | % | |
Kolhydrater | 53,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 80 | kcal |
Energi kJ | 334 | kJ | |
Fett | 3,2 | g | |
Kolhydrat | 8,4 | g | |
Protein | 4,1 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,7 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,9 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolesterol | 10,8 | mg | |
Mättade fettsyror | 2,1 | g | |
Transfettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 5,2 | g |
Fibrer | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 101 | mg |
Jod | 28 | µg | |
Järn | 0,14 | mg | |
Kalcium | 124 | mg | |
Kalium | 175 | mg | |
Magnesium | 14 | mg | |
Natrium | 148 | mg | |
Selen | 1,9 | µg | |
Zink | 0,49 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,08 | mg |
Folat (Folsyra) | 5 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 15 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 26 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 28 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,4 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg | |
Vitamin D | 0,02 | µg | |
Vitamin E | 0,08 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,1 | g |
Vatten | 83 | g |