Mangold
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 4,3 | % | |
Protein | 39,1 | % | |
Kolhydrater | 56,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 21 | kcal |
Energi kJ | 89 | kJ | |
Fett | 0,2 | g | |
Kolhydrat | 2,6 | g | |
Protein | 1,8 | g | |
Fett | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
Fibrer | 0,8 | g | |
Monosackarider | 0,2 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 46 | mg |
Järn | 1,8 | mg | |
Kalcium | 51 | mg | |
Kalium | 380 | mg | |
Magnesium | 81 | mg | |
Natrium | 215 | mg | |
Selen | 0,5 | µg | |
Zink | 0,6 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,5 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 30 | mg | |
Folat (Folsyra) | 30 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1980 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,7 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 165 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg | |
Vitamin E | 1,5 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
Avfall | 8 | % | |
Vatten | 93 | g |