Mandelbiskvier
Maträttstyp: | Kaffebröd |
Rätt/råvara: | Efterrätt |
Livsmedelsgrupp: | Nötter frön |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 26,9 | % | |
Protein | 13,0 | % | |
Kolhydrater | 60,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 481 | kcal |
Energi kJ | 2012 | kJ | |
Fett | 23,8 | g | |
Kolhydrat | 53,3 | g | |
Protein | 11,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 15,9 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,4 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 15,8 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 5 | g | |
Fleromättade fettsyror | 5 | g | |
Mättade fettsyror | 1,8 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 51,8 | g |
Fibrer | 3,6 | g | |
Monosackarider | 0,5 | g | |
Sackaros | 50,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 250 | mg |
Järn | 1,97 | mg | |
Kalcium | 62 | mg | |
Kalium | 297 | mg | |
Magnesium | 146 | mg | |
Natrium | 54 | mg | |
Selen | 3,6 | µg | |
Zink | 1,55 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 12,42 | mg |
Folat (Folsyra) | 47 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 6 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 12 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 13 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,41 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,01 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
Vitamin E | 12,42 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,4 | g |
Vatten | 6,3 | g |